Koncert kolęd i pastorałek

6. stycznia 2017, Huta Kalna

Huta Kalna niewielka wioska położona w pobliżu meandrującej rzeki Wdy w gminie Czarna Woda, to miejscowość, która zimą robi magiczne wrażenie. Domy i drzewa pokryte puszystym śniegiem, posesje ozdobione kolorowymi lampkami. Magiczny zimowy klimat podkreśla także skrzypiący pod nogami śnieg. I w tej to scenerii, na wzgórzu w centrum wsi, widzimy Kościół Parafialny pod wezwaniem św. Józefa Oblubieńca Najświętszej Marii Panny. To tu 6 stycznia, w uroczystość Objawienia Pańskiego, powszechnie znanego pod nazwą Trzech Króli, proboszcz ks. Grzegorz Sobota witał i zapraszał parafian, i gości na koncert kolęd i pastorałek.

Wykonawcami byli:

Organizatorzy koncertu Stowarzyszenie Miłośników Czarnej Wody bardzo dziękują za wsparcie sponsorom: firmie Steico , radnym – Mateuszowi Gornowicz., Piotrowi Helta i Witoldowi Bohla.

Dziękując wszystkim za tradycyjną kolędę, życzymy aby blask gwiazdy betlejemskiej przyniósł radość, pokój i szczęście.

Stowarzyszenie Miłośników Czarnej Wody

Album zdjęć na FB